Autor: Kaubandus.ee • 10. jaanuar 2019
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Mis olulist juhtus 2018. aastal kaubanduses?

Vaadates tagasi 2018. aastale on hea välja tuua aasta jooksul avatud uued kauplused, uuendatud keskused, sõlmitud tehingud ja muud olulised sündmused.
T1 Mall of Tallinn
Foto: Liis Treimann

2018. aasta alguses alustas Cleveron koostööd Suurbritannia suuruselt kolmanda jaeketi ASDAga. Loe pikemalt.

Jaanuari keskel tunnustas Eesti Mittetulundusühingute ja Sihtasutuste Liit (EMSL) aasta ettevõtja tiitliga Rimi, tuues esile ettevõtte vastutustundlikku käitumist erinevates valdkondades. Loe pikemalt.

Esimese suurema jaekaubandusettevõttena alustas Tallinna Kaubamaja Grupp Telia mobiilse rahakoti, mTasku mobiilimaksete pakkumist. mTaskut saab kasutada kõigis Kaubamaja, Selveri ning I.L.U. kaupluste kassades üle Eesti. Loe pikemalt.

15. veebruaril selgus konverentsil „Baltic E-Commerce Summit“ Baltikumi kasutajasõbralikumad e-poed ning anti välja ka tunnustus Eesti, Läti ja Baltikumi kasutajasõbralikum e-pood. Vaata võitjaid SIIT.

Veebruari keskel algas Ülemiste keskuses laiendustööd, mille käigus lisandub 13 000 m2 kaubandus- ja meelelahutuspinda. 2019. aasta suveks on Eesti suurimas, 92 000 m2 üldpinnaga kaubandus- ja meelelahutuskeskuses uue põlvkonna kino, moodne spordikeskus, suur batuudikeskus, üle 200 kaupluse, 25 söögikohta ja 1800 parkimiskohta. Loe pikemalt.

Prisma tegi Eesti jaekaubanduses ajaloolise sammu ning avas 1. märtsist oma Tallinnas asuva Sikupilli hüpermarketi klientidele ööpäevaringselt. Loe pikemalt.

Coopi e-pood toob sel suvel turule uudse teenuse, mis annab esimest korda Eestis kliendile võimaluse tellida toiduained pakiautomaadi laadsesse toidukappi, kus on tagatud vajalikud temperatuurid ka erirežiimidel toiduainete säilitamiseks. Loe pikemalt.

Jaekettide ostujuhid tunnustasid üheskoos 6. märtsil toimunud seminaril „Kuidas jaekettides konkurentsi tipus püsida?“ kolme parimat koostööpartnerit 2017. aasta eest. Seekord tunnustasid tootjad ja hulgikaupmehed ka ühte jaeketti eelmise aasta koostöö eest. Vaata võitjaid SIIT.

Coop alustab maikuus e-poe teenuse pakkumist Pärnus ja selle lähiümbruses, olles sellega esimene Eestis, kes toidukauba e-teenuse Tallinnast ja Harjumaalt kaugemale viib. Coopi e-pood hakkab teenindama kogu Pärnu linna piirkonda ning selle lähiümbrust. Loe pikemalt.

Tallinna Kaubamaja Kinnisvara AS ja AS MSI Grupp esitasid Tallinna linnavalitsusele taotluse kehtivaid detailplaneeringuid täpsustavate projekteerimistingimuste saamiseks Gonsiori tn 2/Rävala pst 6 kinnistute uushoonestamiseks. Loe pikemalt.

21. märtsil anti Kaubamajale üle Mitmekesisuse märgis „Austame erinevusi“, mis on sündinud Eesti Inimõiguste Keskuse ja Sotsiaalministeeriumi koostöös. Loe pikemalt.

2018. aasta mais avab Inditex maailma suurima Zara kaupluse Stratfordis Londonis. Cleveron paigaldab sinna kaks kliki ja korja iseteeninduslikku pakiautomaati. Loe pikemalt.

E-Selver alustas 1. aprillil esimese poeketina väljaspool Tallinna ja Harjumaad toidukaua kojuveoteenuse osutamist Pärnu ja lähiümbruse elanikele. Loe pikemalt.

Eesti Tööandjate Keskliit kuulutas aprilli alguses välja võimekaima tööandja – auhinna pälvis Rimi Eesti. Konkursi eesmärk oli tunnustada tööandjat, kes on võtnud südameasjaks toetada vähenenud töövõimega töötajaid kui väärtuslikku personali. Loe pikemalt.

Kinnitati toidukaupade heade kauplemistavade põhimõtted. Algatuse eesmärgiks on suurendada ausust, usaldust ja koostööd toiduainete tarneahelas toimivates ärisuhetes ning tagada tarneahela kui terviku efektiivne toimimine. Loe pikemalt.

Selgusid Eesti parimad toiduained 2018. Loe pikemalt.

Märtsi lõpust vastab Tallinki Eesti klientide esmastele päringutele ettevõtte veebilehel firma uusim töötaja, virtuaalne klienditeenindaja Nemo. Loe pikemalt.

E-kaubanduse Liidu 10. juubeligalal kuulutati välja E-tegu 2017 võitja, kelleks osutus kohalolnud inimeste rahvahääletuse tulemusena eCoop videoretseptide lahendus. Loe pikemalt.

Disainistuudio Bit Finer on nomineeritud European Design Awardil KAFO e-poega digitaalse disaini kategoorias. Loe pikemalt.

2017. aasta sügisel uuenduskuuri läbi teinud R-kiosk võitis Kultuurikatlas toimunud Makselahenduste Otsustajafoorumil Aasta Kaubandusinnovatsiooni tunnustuse. Loe pikemalt.

Pärnu Juhtimiskonverentsil valiti Eesti parimaks juhiks Circle K Eesti juht Kai Realo. Loe pikemalt.

Kai Realo
Foto: Eiko Kink

Aasta alguses tegevust alustanud FreshGo toidukaupade e-pood laienes mais Tartusse ning tulevikus on plaanis laiendada veel pakutavate teenuste hulka. Loe pikemalt.

Eesti suurim jaekaubanduskett Coop Eesti hakkas alates 29. maist pakkuma oma kaupluste kassadest sularaha väljamakse teenust. Sularaha saab välja võtta ligi 120 Coopi kauplustest ning suve lõpuks kõigist Coopi 350 kauplusest üle Eesti. Loe pikemalt.

Väikepruulikoda Tanker läbis tiheda valikusõela Soome Alko hankes, kus otsiti 18 000 liitrit IPA tüüpi õlut Eestist või Norrast. Loe pikemalt.

Apollo raamatupoed said iseteeninduskassad. Loe pikemalt.

14. augustil alustas Äripäeva raadio eetris uus raadiosaade "E-kaubanduse areng ja tulevik", mis on eetris iga nelja nädala tagant teisipäeviti kell 13.00. Loe pikemalt.

Eesti turul alates 2003 aastast tegutsev Arctic Sport Club spordiklubide kett saab 5ndal septembril uue nime - Impuls spordiklubi. Loe pikemalt.

Sularaha Tanklast saab alates 1. septembrist välja võtta 82 mehitatud Olerexi teenindusjaamast Üle Eesti. Loe pikemalt.

Tallink Grupp sõlmis eelmisel nädalal frantsiisilepingu ettevõttega Bestseller Finland OY, millega omandas moebrändide Jack & Jones ning Vero Moda esindusõigused Eestis. Frantsiisilepingu alusel alustab Tallink Grupp kahe uue kaupluse opereerimist Tallinna kaubanduskeskustes. Loe pikemalt.

Tartu Kaubamaja Naiste Kingamaailm ja Meestemaailm uuenesid, kuna ettevõte soovis inspireerida oma kliente ja pakkuda laiemat kaubavalikut ning uusi brände sealses piirkonnas. Loe pikemalt.

Alates 21. septembris on inimestel võimalik Coopi e-poest tellitud kaup täisfunktsionaalsetesse toidukappidesse, mis säilitavad kaupa vajalikul temperatuuril nii tava- kui ka sügavkülmarežiimil. Loe pikemalt.

Eesti Kaupmeeste Liit pärjas „Aasta Kaubandustegu 2018” tiitliga COOP Eesti sularahateenuse kõikides COOP kauplustes. Loe pikemalt.

Värvikeskuste Grupp hakkas alates 15. oktoobrist kandma ärinime Karl Bilder OÜ ning tegutsema kaubamärgi all Karl Bilder. Loe pikemalt.

Eestis alustab teisipäevast, 16. oktoobrist 2018 äritegevusega Barbora, mis on Baltikumi suurim toidu- ja igapäevaste tarbekaupade e-pood. Loe pikemalt.

Ilmus esimene eestikeelne IKEA kataloog. Loe pikemalt.

Kui veel aasta alguses oli Omnival pakiautomaate Eestis ligi 130, siis aasta lõpuks on neid juba 250 ning võrgustik kahekordistunud. Lisaks möödunud paigaldustele laiendab ettevõte veel käesoleva aasta lõpus Eesti postivõrku 100 uue pakiautomaadiga. Loe pikemalt.

Selver avas Tallinnas piirkonna suurima toidu- ja esmatarbekaupade komplekteerimiskeskuse, ning sellega on loodud eeldused, et järgmise aasta lõpuks ületaks e-kaupluse käive 12 miljoni euro piiri. Loe pikemalt.

31. oktoobril toimus Kultuurikatlas Töötervise EXEX Otsustajafoorum, kus Rimi pärjati 13 nominendi hulgast Töötervise Aastaauhinnaga. Loe pikemalt.

ABC Grupp teatab suure kurbusega, et peale pikka võitlust raske haigusega lahkus neljapäeva hommikul 62-aastasena meie hulgast ettevõtja ja visionäär Jüri Vips, kes oli ABC Grupi looja ja hing. Loe pikemalt.

Rocca al Mare kaubanduskeskus ehitati 20 aastat tagasi endisele rabarberipõllule ning järgmise kümne aasta jooksul muutub see piirkond tundmatuseni, moodustades kiiresti areneva Lääne-Tallinna südame, kus leiab lisaks kaubandusele koha elukondlik kinnisvara, bürood ja hotell. Loe pikemalt.

Üle maailma kuulsust kogunud ja kiiresti kasvav pakiveorobotite tootja Starship Technologies kaupade tellimise teenus on tänasest Eestis kättesaadav. Mustamäe piirkonnas on võimalus vaid loetud minutitega tellida uudsel viisil koju nii toidukaupu kui ka pakke. Loe pikemalt.

TEHINGUD:

Jaanuari alguses alustas Olerex Favora tanklate ülevõtmist. Esimesena alustati Olerexi klientide teenindamist Tartus Ringtee tänava bensiinijaamas. Loe pikemalt.

Nestle teatas, et on otsustanud USA kommiäri maha müüa Ferrerole. Loe pikemalt.

Piletilevi omanikfirma Baltic Ticket Holdings ostis Valgevene suurima, 240 müügipunktiga ning aastas üle miljoni pileti müüva piletivahendusfirma Kvitki By. Loe pikemalt.

Olerex omandas Tallinnas Linnu tee ja Sõpruse puiestee ristil aastaid asunud Kaubservi tankla. Loe pikemalt.

Leedu Euroapotheca gruppi kuuluv Euroapteek OÜ sõlmis Soome firmaga Yliopiston Apteekki lepingu Ülikooli Apteegi keti omandamiseks Eestis. Loe pikemalt.

Seni ainult kasutatud sõidukitega tegelenud Moneklar OÜ, mille tuntuim kaubamärk on Mobile.ee, ostis veebruaris ära uutele sõidukitele spetsialiseerunud ettevõtte Metro Auto OÜ. Tehingu tulemusena sai Metro Auto müügi- ja teeninduskeskuse uueks nimeks Mobile Autokeskus, kus alustas äsja tööd Mobile.ee. Loe pikemalt.

Tallink Grupp omandas veebruari alguses globaalselt tuntud moebrändi Esprit frantsiisiõigused Eestis ning suurendas seeläbi frantsiisisuhete osa oma kaubandustegevuses. Loe pikemalt.

Würth Group, kelle alla kuuluvad Baltikumis Eesti elektrimaterjalide turu liider W.EG. Eesti, Leedu turuliider Elektrobalt ja Läti ettevõte Baltik Elektro omandas aasta alguses Leedu juhtiva valgustuslahenduste müügiga tegeleva ettevõtte - Gaudrė. Loe pikemalt.

Märtsi alguse seisuga jõustus leping, mille tulemusena omandas Alexela Euro Oili tanklad. Loe pikemalt.

Eesti suurim veebikaubamaja Hansapost ja Soome legendaarne kaubandusettevõte Hobby Hall ühinesid. Rahvusvahelise ühendettevõtte käive ületab 80 miljonit eurot, töötajate arv on 225 ning valikus on üle 330 000 toote. Loe pikemalt.

Eestiski populaarsust leidnud vahuveinide nagu Mionetto ja Törley maaletooja emafirma Henkell & Co ostis Leedus alkoholi maaletooja ja edasimüüja Filipopolis. Loe pikemalt.

Ettevõtted Dive Eesti ja Service Check jõudsid kokkuleppele ühineda ning alates maikuust tegutsetakse edasi Dive Eesti nime all. Loe pikemalt.

EfTEN Tähesaju tee OÜ omandas täna Tallinnas Lasnamäel asuva kinnistu aadressil Tähesaju 5, teatas ettevõte börsiteate vahendusel. Loe pikemalt.

Prantsuse konjaki- ja bränditootja Rémy Cointreau grupp valis enda Baltimaade ametlikuks esindajaks ja maaletoojaks Liviko. Lätis hakkab Rémy Cointreau gruppi esindama AS Liviko tütarettevõte SIA Liviko, Leedus UAB Liviko. Loe pikemalt.

Eesti suurim e-sigarettide müügiga tegelev ettevõte Nicorex Baltic OÜ koos jaeketiga Veipland ostis oma konkurendi Elgery Group OÜ koos SKYsmoke tootebrändi, e-poe ja kauplusteketiga. Loe pikemalt.

Alkoholi maaletooja Dunkeri kontsern ostab teise alkoholi maaletooja Mediato, mille tulemusel sünnib pea 50miljonise aastakäibega kontsern. Loe pikemalt.

Ettevõtja Indrek Rahumaale kuuluv European Lingerie Group AB omandas täna jõustunud tehinguga Prantsusmaa suurima luksuspesu müügile spetsialiseerunud veebipoe Dessus-Dessous. Loe pikemalt.

MyInvest Estonia grupp müüb täisosaluse ehitusmaterjalide ja aiakaupade müügiketis Bauhof Baltimaade suurimale kaubandus- ja äriettevõttele Vilniaus Prekyba. Loe pikemalt.

Kesko müüb Baltikumi masinakaubanduse tütarettevõtete allesjäänud aktsiad ja Konekesko Soome põllumajandusmasinate kaubandustegevuse Danish Agro Group'ile. Loe pikemalt.

Ärimees Margus Linnamäe sai konkurentsiametilt loa omandada 50% ökotoodete jae- ja hulgimüügiga tegelevast Biomarketist. Loe pikemalt.

Poola investeerimisfond MCI. PrivateVentures sai Eesti konkurentsiametilt loa omandada Baltimaade internetipoefirma Pigu, millele kuulub ka Eestis tegutsev Kaup24. Loe pikemalt.

EfTEN Real Estate Fund III alustas Tallinnas Tähesaju kaubanduspargis Hortese aianduskeskuse ehitamisega, teatab ettevõte börsiteates. Loe pikemalt.

18. septembril toimunud tehingu käigus omandas JNG Investments Shoppa.ee enamusosaluse, kuid internetikaubamaja jääb grupi eraldiseisvaks ettevõtteks. Investeeringu suurust osapooled ei avalda. Loe pikemalt.

Tallink Grupp ja Benetton Group sõlmisid selle nädala alguses frantsiisilepingu, millega Tallink omandas kuulsa kaubamärgi United Colors of Benetton esindusõigused Eesti turul. Loe pikemalt.

R-Kioski omanik, Reitan Convenience on sõlminud kokkuleppe 60 müügipunktiga kohviketi „Caffeine Roasters“ omandamiseks Eestis, Lätis ja Leedus. Tehing on osaks Reitan Convenience plaanist kasvada Euroopa suurimaks mugavuskaubanduse ettevõtteks. Loe pikemalt.

Oktoobri esimesel päeval omandas AS Stokker 49% Soome aia- ja metsatehnika hulgimüügiettevõttest Teräosa OY. Stokkeri juhatuse liikme Priit Printsi sõnul tekkis võimalus Soome turule laieneda, kuna varem äärmiselt protektsionistlik turg on muutunud avatumaks. Loe pikemalt.

Eesti kaubanduspindade sisemeediapartnereid Artist Siseraadiod OÜ ühines below-the-line teenuseid pakkuva ettevõttega BTL Media OÜ. Ühinemise tulemusel tekkis sihtturundusagentuur Artist. Loe pikemalt.

Kesko Senukai Digital, mis kuulub Soome Kesko Gruppi, viis lõpuni tehingu, millega ta omandas 1A veebikauplused Baltikumis ning sai sellega piirkonna juhtivaks e-kaubanduse operaatoriks. Loe pikemalt.

United Motors AS sõlmis lepingu Peugeot' ja Hyundai esindaja Auto Forte Tallinn OÜ 100% osaluse ostmiseks. Auto Forte Tallinn on Eesti suurim ja vanim Peugeot' edasimüüja, alates 2015. aastast esindab Auto Forte ka Hyundai kaubamärki. Loe pikemalt.

EfTEN Real Estate Fund 4 ostis RYO kaubanduskeskuse Leedus Panevėžyses. Tehingu väärtus oli 47 miljonit eurot, mis teeb sellest EfTEN-i ajaloo suuruselt teise investeeringu peale Domina keskuse ostmist Riias 2016. aastal. Loe pikemalt.

EfTEN Real Estate Fund III tütarettevõte EfTEN Kolmas OÜ sõlmis lepingu ABC Motorsi müügi- ja teeninduskeskuse kinnistute ostmiseks Tallinnas Paldiski maanteel. Renault’ ja Dacia sõidukeid müüv ja hooldav ABC Motors jätkab sealsamas klientide teenindamist. Loe pikemalt.

UUED KAUPLUSED:

Circle K Eesti avas Peetris oma suurima täisteenindusjaama Tallinnast väljasõidul, Rae vallas Tallinna linna piiril. Loe pikemalt.

Veebruaris teatas Capital Mill, et arendab Peterburi tee ja Lagedi tee ristumiskohta ärihoonet, mille ankurrentnikuks saab Rimi hypermarket. Uus Rimi on viimane Tallinn-Narva maantee äärde jääv suur kauplus enne piirilinna. Loe pikemalt.

9. veebruaril avas seni vaid Tallinnas tegutsenud Jaapani kööki pakkuv restoranikett Tokumaru oma esimese söögikoha hiljuti uuenduskuuri läbinud Tartu Kaubamaja keskuse kolmandal korrusel. Loe pikemalt.

Jaemüügikett Pepco avab juuni alguses oma esimesed kauplused Eestis ning Magistralis ja Nautica keskuses avatavad poed on ühed esimesed. Loe pikemalt.

Pepco kauplus Nautica keskuses. Pildil ettevõtte Kesk- ja Ida-Euroopa regiooni tegevjuht Marcin Stanko

Baltimaade suurima spordiklubide operaatori MyFitness tütarettevõte käivitab Eestis uue odava hinnaga ööpäevaringselt avatud jõusaaliketi GYM!, investeerides esimesel aastal üle 2 miljoni euro. Loe pikemalt.

Porto Franco teatas, et esimese etapi avamispidu on 2019. aasta 1. aprillil ja teise etapi oma 2020. aasta 1. aprillil. Loe pikemalt.

Tartus avatud Baltimaade suurimat kodu- ja aianduskeskust Gardest käis avamispäeval uudistamas enam kui 3000 külalist. Kaugematele külalistele avab Gardest peatselt ka e-poe. Loe pikemalt.

Juunis avati Tallinnas Eesti esimene spordirestoran ja meelelahutuskeskus O’Learys. Toidunautlemise ja sportlike seltskonnamängude kõrval keskendub Kristiine keskuses avatav O’Learys ka meelelahutus- ja virtuaalreaalsusatraktsioonidele, mida pole seni Eestis nähtud. Loe pikemalt.

BonBon Lingerie on astunud Aasia turule, olles esimese Eesti brändina esindatud esmaklassilises Takashimaya kaubamajas Singapuris. Loe pikemalt.

Forum Cinemas Coca-Cola Plaza kinos avati uuendustööde käigus avati kaks ülimugavate recliner toolide ja Baltikumis uudse LUXE kontseptsiooniga sisustatud kinosaali. Loe pikemalt.

Tallinnas Rannamõisa teel avati uudse kontseptsiooniga köögi- ja aiakeskus Senso, kus 400 ruutmeetril pakutakse aia- ja köögitehnikat ning kõike vajalikku toidu valmistamiseks ja söömiseks. Keskus on võtnud sihiks laieneda lähiaastatel 2-3 kohta asukohta Tallinnas ja Tartus. Loe pikemalt.

21. juunil avati Tallinna Lennujaamas uus Duty Free kauplus, mida haldab Poola ettevõte Baltona Duty Free. Ettevõte sai hanke korras seitsme aastase lepingu, võttes selle üle eelmiselt rentnikult Lagardére Travel Retaililt. Loe pikemalt.

Eesti suurim professionaalne ilukaubamaja Tradehouse avas 29. juunil Peterburi teel enam kui 7700 m2 suuruse peahoone, laiendades sellega oma äritegevust ning viies koolitusmaastiku uuele tasandile. Loe pikemalt.

Sanitex OÜ avas juuli keskel, Tallinnas, aadressil Peterburi tee 61 asuva PROMO Cash&Carry kaupluse laiendamise käigus rajatud profesionaalse köök-stuudio Gastro Studio. Loe pikemalt.

Juuli lõpus avas Tallinnas Rotermanni keskuses uksed restoran Noya, mille asutajateks on Norra suurima sushifrantsiisi Sabi Sushi omanikud. Grupi kroonijuveeliks on Stavangeris asuv Omakase restoran, mis 2016. aastal pärjati maineka Michelini tärniga. Loe pikemalt.

Tartus, Turu tänav 53 avati Värvikeskuste Grupi uus, ligi 4000 ruutmeetri suurune kauplus, mida hoiab töös hoone enda toodetud energia ning on avatud 24 tundi ööpäevas. Loe pikemalt.

Ülemiste keskuse tegevjuht Guido Pärnits avalikustas nurgakivi üritusel, et laienduse avamine toimub 13. juunil 2019 ning keskusesse tuleb mitmeid uusi rentnikke. Loe pikemalt.

30. augustil avas Rootsi kodusisustuskett IKEA enda esimese poe Lätis. Baltikumi suurimast IKEA poest leiab ühe katuse alt enam kui 8000 toodet enda kodu sisustamiseks, seejuures maksab peaaegu 3000 nende seast vähem kui 10 eurot. Loe pikemalt.

19. septembril avas Alexela ametlikult kaks Tallinnas asuvat mugavuspoodi, millest üks asub Rotermanni kvartalis Alexela majas ja teine Vabaduse väljaku lähistel Pärnu mnt 15 asuva Kawe Plaza büroohoone esimesel korrusel. Loe pikemalt.

Reedel, kell 10 avab külastajatele uksed uue põlvkonna kaubandus- ja meelelahutuskeskus T1 Mall of Tallinn, mis on mõeldud inimesele, kes otsib kvaliteetset ajaveetmise võimalust kaasaegses linnaruumis, häid toiduelamusi ja uusi kaubamärke kauplustes. Osade kaupluste uksed jäävad esialgu suletuks. Loe pikemalt.

Alates eelmise nädala lõpust on kaubandus- ja meelelahutuskeskuses T1 Mall of Tallinnas avatud uus kontseptpood Verenni, mis pakub senisest erinevat lähenemist ostlemisprotsessile ning poekülastusele tervikuna. Loe pikemalt.

Vabajarõivaste ja -jalatsite kauplus Sizeer avas oma Eesti esimese ostukoha värskenenud Kristiine Keskuses. Loe pikemalt.

Tallinna piirile Peterburi ja Lagedi tee ristumiskohta kerkinud Rimi hyper muudab pealinnast idasuunal väljuvate inimeste elu lihtsamaks, võimaldades ostud sooritada linnakärast lahkudes. Loe pikemalt.

Eestis laienemist plaaniv Prisma avab oma esimese supermarketi järgmise aasta suvel Tallinna vanalinnas asuvas endises WW-Passaažis. Loe pikemalt.

Reedel, 23. novembril avati pidulikult Eedeni keskus ning kliendid said uuenenud keskust külastada järgmisel päeval. Loe pikemalt.

Reedel, 30. novembril, avati hooldus-põetus- ja liikumisabivahenditele spetsialiseerunud abivahendikeskus Invaru enda esinduse Tartus. Loe pikemalt.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Merit VõigemastKaubandus.ee toimetajaTel: 5471 0757